Nou aan heel wat. Om hier iets meer inzicht in te verschaffen en ook te laten zien welke ideeën er zijn voor de familiesite hebben we deze pagina maar eens in het leven geroepen.
Allereerst wil ik iedereen vragen als er ideeën zijn voor interessante zaken die op de site geplaatst kunnen worden deze even via een e-mailtje naar Aat@Versteegt.net te sturen.
Uiteraard vergt het onderhouden en aanvullen van de stamboom de continue aandacht van Henk en Aat. Juist deze aanvullingen, die soms uit totaal onverwachte hoek blijken te kunnen komen (zoals een e-mail van iemand uit Frankrijk met informatie die ons wellicht verder terug in de tijd kan brengen) zijn bijzonder leuk om te onderzoeken, maar wel enorm tijdrovend. Uit dat verdere onderzoek is trouwens gebleken dat we geen aansluiting met de gegevens uit de eerdergenoemde email uit Frankrijk hebben kunnen aantonen. Jammer, maar wie weet komt dat later nog.
Verder zijn er ook nog enkele losse takken bekend waarvan nog geen aansluiting bij de grote stamboom gevonden kon worden. Een korte impressie van een dag speurwerk in het Utrechts Archief hiervoor is opgenomen in de rubriek Uitgelicht in het artikel over de samenwerking tussen Henk en Aat.
De vertaling van de site naar het engels blijkt een veel grotere aanslag op de beschikbare tijd te leggen dan verwacht. We zijn al behoorlijk vergevorderd, maar zeker nog niet klaar.
Van Frans Versteeg heb ik een hoop gegevens gekregen over zijn stamboom. Zijn stamboom zit bij ons in 1 van de losse takken die we op de site gepubliceerd hebben waar ook de naam Versteegt in voorkomt. Een link naar onze eigen stamboom is nog niet gevonden, maar wordt uiteraard nog naar gezocht. Frans heeft in 1984 een boek uitgegeven van zijn stamboom. Een overzicht van deze losse tak is te vinden onder de menukeuze Genealogie en vervolgens Losse takken te kiezen.
We zijn bezig de achtergrond van het familiewapen te onderzoeken. Het wapen wat inmiddels op de site is gepubliceerd wordt gevoerd binnen 1 tak van de familie. Uit recentelijk onderzoek is naar voren gekomen dat het schild van het familiewapen in 1769 toebehoorde aan een Hendrik Versteeg en Wilhelmina Poolsum uit Utrecht. Wie dat waren en welke link ze met onze tak van de familie hebben is nog niet duidelijk. Om een tussentijds verslag te zien van het onderzoek hiernaar kan er op de hoofdpagina op het familiewapen geklikt worden. Ook met dit onderzoek zijn we nog niet klaar.
Er zal een follow-up aan de Kerstkaartenaktie gegeven worden, omdat we nog niet op de volle 100% zitten voor wat betreft het in beeld hebben van de huidige generatie Versteegt.
In het verleden bestond er binnen 1 tak van de familie een familieblad genaamd De Versterker. Er wordt momenteel materiaal verzameld om daar een aparte pagina in de rubriek Uitgelicht over te kunnen maken.
Het idee is geopperd om iets als een familiedag te organiseren. Lijkt me inderdaad een leuk idee. Om tot uitvoering hiervan over te kunnen gaan wil ikzelf (Aat) eerst nog wat meer inzicht krijgen in en kontakten opbouwen met de huidige generatie van de familie Versteegt. Met familie wordt hier dan bedoeld iedereen met de naam Versteegt/Ver Steegt (tenslotte zijn we, al is het soms heel ver, toch echt familie van elkaar).
Zo is er ook het idee geopperd om nog iets meer invulling te geven aan de kennismakingspagina, waarbij het idee is om steeds iemand iets over zichzelf te laten vertellen en vervolgens het estafette-stokje door te geven aan iemand anders. Er wordt nog nagedacht over de vorm waarin dit gegoten kan worden. Wellicht dat het nieuw Bulletin Board een goed platform kan zijn om deze aktie mee te laten slagen?
Al met al dus nog genoeg te doen en alle reden om van tijd tot tijd de familiesite met een bezoek te vereren.
Dit bericht was oorspronkelijk een aparte pagina op de site, maar is nu omgezet naar een bericht op het Bulletin Board, zodat e.e.a. makkelijker te onderhouden is.
-------------------------------------------------------------------------------------