Alles wat nieuw is toegevoegd in 2001.

Wat is er de laatste tijd nieuw bijgekomen op de site. Klik hier om de nieuwe berichten in deze categorie te zien.
BUTTON_POST_REPLY
Aat
Berichten: 244
Geregistreerd: 10 Aug 2002, 12:34
Woonplaats: Hillegom
CONTACT:

Alles wat nieuw is toegevoegd in 2001.

Bericht door Aat »

Dit zijn alle berichten uit 2001 die op de pagina "Nieuw op de site hebben gestaan.

30-12-2001. De stamboom overzichten zijn vernieuwd op basis van de laatste stand van zaken. Ook de aanvullingen van Bert en Sijmen zijn nu dus zichtbaar.

29-12-2001. De pagina over de America Connectie is herschreven en uitgebreid met de aangrijpende levensbeschrijving van Cornelis Versteegt en Adriana de Hoop. De pagina is te bereiken door op "Genealogie" te klikken en dan "De America Connectie".

27-12-2001. In totaal 9 foto's in de stamboom toegevoegd, inclusief een hele oude van Cornelis Versteegt (1817-1885). Dit alles dankzij Vincent die een hele hoop foto's voor ons had meegenomen.

26-12-2001. Zojuist de familie Ver Steegt uit Amerika op visite gehad. Dit was wel zo'n bijzonder gezellige ontmoeting dat ik er een aparte pagina aan heb gewijd met een beeldverslag hiervan. Deze is te vinden onder Uitgelicht - Bijzondere ontmoeting. Tevens in Het familiealbum een foto van vandaag toegevoegd. Deze is te vinden onder Uitgelicht - Het Familie Album.

21-12-2001. Zojuist van Sijmen Versteegt een hoop nieuwe informatie gekregen over 8 voor ons nieuwe personen met de naam Versteegt. Direct even de pagina over de Kerstkaartenaktie daarop aangepast. De gegevens in de stamboom zullen later verschijnen.

20-12-2001. Dankzij aanvullend onderzoek van Co van Leeuwen is het mysterie van de onbekende Cornelis Versteegt die naar Amerika ging nu ook ontrafeld. Er is meer over te lezen door te klikken op "Genealogie" en vervolgens op "De America connectie".

16-12-2001. Dankzij een email van Bert Versteegt hebben we een aantal van de onbekende Versteegt-en kunnen plaatsen in de stamboom. Dit leverde gegevens op over 7 voor ons nieuwe personen met de naam Versteegt.
Nu alvast de pagina over de Kerstkaartenaktie aangepast. De mutaties in de stamboom zelf zullen begin januari zichtbaar worden als er weer een nieuwe uitwisseling van databases tussen Henk en Aat heeft plaatsgevonden.

14-12-2001. Zojuist van Vincent een foto van Casey en Jane Ver Steegt en hun kinderen gekregen. Uiteraard de foto gelijk in het familiealbum geplakt. Te zien via Uitgelicht - Het Familie Album. En natuurlijk de foto gebruikt om de stamboom te verrijken.

07-12-2001. Een foto van het familiewapen wat in (een deel van) de familie wordt gevoerd ontvangen van Rob en Rene. Natuurlijk gelijk gebruikt om op de site te zetten. Nogmaals bedankt Rob & Rene.

02-12-2001. De gehele inhoud van de database van Henk (5980 personen) is nu te doorzoeken. Ga hiervoor naar de Genealogie pagina en klik op "Zoek op Achternaam" in het menu. Deze menukeuze was er al wel eerder, maar daarachter zat maar een klein deel van de database. Nu dus de volledige inhoud.
- Nog wat foto's toegevoegd aan de stamboom (het zijn er inmiddels 46). Ik zou het bijzonder op prijs stellen als er nog meer foto's van personen die voorkomen in de stamboom (en nu nog geen foto hebben) bijgeplaatst zouden kunnen worden. Het email adres daarvoor is: Aat@Versteegt.net.
- Onder de rubriek Uitgelicht is een nieuwe verzamelpagina verschenen met de titel Opmerkelijk. Hier worden korte verhalen gepubliceerd, die zeker het vermelden waard zijn, maar te klein om op een aparte pagina te zetten. De eerste 2 items zijn daar inmiddels in opgenomen (De frappante gelijkenis en Nieuwe contacten).
- De onderhanden pagina is aangepast aan de huidige stand van zaken.
- Op de kennismakingspagina is het email-adres van Jens toegevoegd.
- En last but not least is er op de Genealogie pagina nu ook een overzicht van (een deel) van de losse takken zichtbaar gemaakt. Hier wordt momenteel heel veel tijd in gestoken om duidelijkheid te krijgen over deze situaties.

30-11-2001. In de rubriek Uitgelicht is het artikel over de samenwerking tussen Henk en Aat aangevuld met een impressie van een dagje speurwerk in het Utrechts Archief. Tevens zijn hierin enkele aanvullende afspraken verwoord.

28-11-2001. De eerste aanzet voor het familiealbum is gemaakt. Onder de rubriek Uitgelicht is een nieuwe pagina hiervoor gemaakt met de titel "Het familie album". Wel ben ik nog driftig op zoek naar meer foto's om hier te kunnen plaatsen.

03-11-2001. Er is een eerste aanzet gemaakt met de overgang naar de overzichten die met behulp van PRO-GEN worden gemaakt. Hiervoor alle aanvullingen van de laatste tijd even rap ingevoerd en een eerste versie van de nieuwe stamboom op de Genealogie-pagina gezet. Laat eens weten of de nieuwe manier van het bekijken van de stamboom bevalt zou ik zo zeggen (als het niet bevalt mag het natuurlijk ook gezegd worden :-)

29-10-2001. Veel informatie en enkele foto's van Jan Versteegt uit Houten ontvangen. Hierdoor kunnen we de stamboom weer wat meer compleet maken. Bedankt Jan. Op de Kennismakingspagina zijn emailadres en een foto geplaatst.
Zo ook vandaag van Rob Versteegt een hoop aanvullende informatie ontvangen met aanvullingen van 23 personen uit zijn tak van de familie. Ook Rob bedanken we daar uiteraard voor. Zodra de informatie in de database is verwerkt zullen er nieuwe overzichten worden geplaatst.

21-10-2001. Een nieuw emailadres van Henk toegevoegd op de Kennismakingspagina. De stamboom van mijn vrouw Dicky blijkt ook uitgezocht te worden. Op de Kennismakingspagina bij haar een link naar de Varkevisser-site aangebracht.
Verder wordt er nog volop gewerkt aan de nieuwe layout van de overzichten die met behulp van PRO-GEN aangemaakt worden. Het resultaat hiervan zal binnenkort te zien zijn.

17-09-2001. Vandaag een vrije middag besteed in het archief van de gemeente Katwijk aan Zee met het zoeken naar de geboorte- en overlijdens aktes van enkele nog niet eerder bekende kinderen van Johannes Versteegt en Mensje van der Vliet. Deze kinderen bleken daar in de jaren 1886 - 1889 geboren en overleden te zijn (zie het verhaal over de familiebijbels). Tevens een kopie van de geboorte aangifte van de latere Dominee Versteegt gemaakt en deze toegevoegd in het verhaal over hem. Er is nu ook een menu-item "Onderhanden" bijgekomen. Er wordt op deze pagina geprobeerd inzicht te verschaffen in alle zaken waar aan gewerkt wordt.

02-09-2001. Gisteren bij Henk op bezoek geweest. We zijn overeengekomen om volledig te gaan samenwerken. Onder de rubriek Uitgelicht is een verslag van deze nieuwe samenwerking gezet.

23-08-2001. De rubriek "Uitgelicht" is nu ook vanaf het hoofdmenu toegankelijk gemaakt. Dit omdat ik verwacht dat dit nog wel eens een erg belangrijk stuk van de site kan gaan worden. Tevens is er onder deze rubriek nu een levensbeschrijving van Dominee J. Versteegt toegevoegd.

22-08-2001. Een fotokopie van de Statenbijbel van Cornelis (13-2-1873) toegevoegd aan de pagina "Op zoek naar De Hoek". Op de Kennismakingspagina een link bijgeplaatst over Rineke Lensink-Versteegt.

21-08-2001. Er is op de genealogiepagina een nieuw onderdeel toegevoegd met de naam "Uitgelicht". Het is de bedoeling dat hier meer gedetailleerd wordt ingegaan op allerlei zaken van de familiegeschiedenis. Dit kunnen personen zijn, plaatsen of gebeurtenissen. Als eerste is een beeldverslag opgenomen onder de naam "Op zoek naar De Hoek". Tevens is nu onder het kopje genealogie een link naar de site van Nieko Jongerius over de Krimpenerwaard toegevoegd.

19-08-2001. Na een dagje speuren op het net de nodige links kunnen toevoegen op de kennismakings pagina. o.a. toegevoegd zijn een pagina waar Kees Versteegt en zijn gezin zich voorstellen, een pagina waarin Hans Versteegt iets over zichzelf vertelt, Corné blijkt ook op TV geweest te zijn en verder nog enkele e-mailadressen gevonden. De kaart van Nederland ("Waar wonen wij" in het menu) is volledig vernieuwd, omdat bij de vorige kaart net niet iedereen met de naam Versteegt aangeduid kon worden. De kaart is nu dus iets groter. Eveneens nieuw is nu de "Nieuw op de site" menukeuze (deze pagina dus).

Begin augustus 2001. De opzet van de site is nu totaal anders. Het is niet langer alleen de site van Aat Versteegt, maar meer bedoeld als algemene site van/voor/door/over de familie Versteegt. Dit komt o.a. tot uitdrukking door een volledig vernieuwde layout. Inhoudelijk zijn er veel zaken toegevoegd op het genealogiedeel van de site, o.a. het box-kwartieren overzicht in PDF-formaat. Ook nieuw is de America connectie met o.a. orginele scheepsmanifesten van familieleden die naar America emigreerden.

juni-juli 2001. Er wordt hard aan de uitbreiding van de site gewerkt. Zowel inhoudelijk als qua layout worden zaken regelmatig aangepast.

24 mei 2001. Na al een tijd een eigen site te hebben gehad (www.versteegt.nl.nu) besloten het www.versteegt.net domein vast te laten leggen en vervolgens mijn eigen site overgeheveld naar dit domein.
[/b]
BUTTON_POST_REPLY