Historische Kalender.

Wat gebeurde er op 30 november in het verleden?


- 180 jaar geleden, op Dinsdag 30 november 1841 werd Anna Dam geboren in Gorinchem.
- 157 jaar geleden, op Woensdag 30 november 1864 werd Adriaantje Tijsterman geboren in Kamerik.
- 156 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1865 werd Hilligje Muys geboren in Zegveld.
- 154 jaar geleden, op Zaterdag 30 november 1867 werd Geertruida Verwoerd geboren in Waarder.
- 150 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1871 werd Maria (Marie) van der Hoeven geboren in Heenvliet.
- 148 jaar geleden, op Zondag 30 november 1873 werd Teuntje Versteegt geboren in Kamerik.
- 177 jaar geleden, op Zaterdag 30 november 1844 trouwde Cornelis Hoogendoorn in Kockengen met Johanna van Rooijen.
- 128 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1893 trouwde Klaas van de Panne in Zegveld met Jannigje van Dijkhuizen.
- 127 jaar geleden, op Vrijdag 30 november 1894 trouwde Marritje van der Heide in Bodegraven met Gijsbert Uithol.
- 223 jaar geleden, op Vrijdag 30 november 1798 overleed Klement van Schoon in Oud Beijerland.
- 167 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1854 overleed Catharina Johanna Verburg in Rotterdam.
- 167 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1854 overleed Tijmen Hunik in Kamerik-Mijzijde.
- 150 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1871 overleed Zwerus Speksnijder in Polsbroek.
- 148 jaar geleden, op Zondag 30 november 1873 overleed Andries Monna in Bodegraven.
- 138 jaar geleden, op Vrijdag 30 november 1883 overleed Jan van der Hoeven in Zuidland.
- 89 jaar geleden, op Woensdag 30 november 1932 overleed Teuntje Uithol in Bodegraven.
- 71 jaar geleden, op Donderdag 30 november 1950 overleed Adrianus Hendrik van Vliet in Utrecht.

Deze site heb ik opgezet omdat ik wilde bewijzen dat iedereen met de naam Versteegt familie van elkaar is. Hierin zijn we inmiddels naar onze overtuiging geslaagd. Van alle nu levende personen met de naam Versteegt of Ver Steegt weten we hoe ze aan elkaar gerelateerd zijn.  

Dit wordt allemaal inzichtelijk gemaakt op de onderliggende Genealogie pagina's van deze site waarin een uitgebreid overzicht van de stamboom Versteegt wordt gegeven.  Het overzicht begint met onze stamvader Jan Beerentsz Versteeg die omstreeks 1560 geboren werd.
Omdat de naam Versteeg in 1688 door Hilletje Dircksdr Versteeg als familienaam wordt meegegeven aan de kinderen die ze samen met haar man Jan Eimerden kreeg moeten we nu volstaan met het publiceren van alleen de uitgebreide stamboom.  De formele stamboom, die alleen de mannelijke lijn van afstammelingen zou volgen, zou dan een andere stamvader laten zien, namelijk Eimert, de vader van Jan Eimerden. Om dit verschil in overzichten en de verwarring die dat met zich mee zou kunnen brengen te voorkomen hebben we besloten om in het vervolg uitsluitend de uitgebreide stamboom te publiceren. Dit is een zogenaamde parenteel waarin ook de vrouwelijke lijnen worden gevolgd.

Omdat de omvang van het totale overzicht inmiddels al bijna 1 Mb groot is hebben we het bestand in 2 delen gesplitst. In het 1e deel wordt de stamboom Versteegt gevolgd tot in de 2e graad. Dat wil zeggen iedereen die nog Opa of Oma zei tegen iemand met de naam Versteeg(t) is hier in opgenomen. Alle verdere afstammelingen van Jan Beerentsz Versteeg, die dus niet meer de naam Versteeg(t) dragen, staan voor zover ze bekend zijn bij ons in het 2e deel van het overzicht genoemd.  Het 1e deel is ongeveer 700 Kb, het 2e deel ongeveer 300 Kb. Het laden van het overzicht kan dus enige tijd in beslag nemen. 

Bij het raadplegen van de uitgebreide stamboom ziet U aan de linkerkant een namenindex. Hierin zijn alle afstammelingen van Jan Beerentsz opgenomen. Door op een naam in de index te klikken komt U automatisch in het 1e of 2e deel van het overzicht terecht. Door op de namen in het overzicht te klikken kunt U ook automatisch overgaan naar het andere deel van het overzicht.

De overzichten bevatten geen aanvullende teksten per persoon meer (o.a. de letterlijke teksten van de verschillende aktes). De overzichten die ook deze teksten bevatten zijn op verzoek leverbaar.

Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan naar aansluitingen vanuit de losse takken naar onze eigen stamboom.

Hiernaast is op de foto een overzicht te zien van de stamboom zoals ik die eind 2001 had uitgeprint. Het overzicht was op dat moment inmiddels 12 meter lang. Inmiddels is er nog veel meer informatie aan onze stamboom toegevoegd en durf ik het er niet meer op te wagen een overzicht in papieren vorm te vervaardigen.

Hoewel we er van overtuigd zijn dat we de gehele familie Versteegt goed in kaart hebben gebracht weten we ook dat er op onderdelen nog informatie ontbreekt. Vooral van de laatste generaties kan nog de nodige informatie ontbreken. Ik zou daarom willen vragen aan iedereen die nog wat extra informatie heeft over personen die in de stamboom voorkomen, of over personen met de naam Versteegt die nog ontbreken me even te e-mailen op Aat@Versteegt.net, zodat we alles verder kunnen completeren.

Een verklaring over het ontstaan van de naam en hoe vaak de naam in 1947 voorkwam is te vinden in de achtergrondinformatie.

Bij mijn onderzoek kwam ik ook een site tegen waar iets over Kamerik wordt verteld. Hierin worden 2 personen met de naam Versteegt vermeld. Dit zijn Frederik Coenraad Versteegt (geboren 5-2-1879) en zijn zoon Gerrit Versteegt (geboren 15-7-1905).

Een aantal van onze voorouders kwamen uit Vlist en Bonrepas. Zie hier een plattegrond van Vlist van rond 1800.  Ook van Lopik, Bergambacht, Harmelen, Langerak en Willige-Langerak zijn plattegronden van die tijd beschikbaar. Alle kaarten zijn in PDF-formaat dus daar hebt U ook weer de Adobe Acrobat Reader voor nodig.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 24-06-07 .