Even voorstellen: Jan Beerentsz Versteeg is de naam.

Wat is er de laatste tijd nieuw bijgekomen op de site. Klik hier om de nieuwe berichten in deze categorie te zien.
BUTTON_POST_REPLY
Aat
Berichten: 244
Geregistreerd: 10 Aug 2002, 12:34
Woonplaats: Hillegom
CONTACT:

Even voorstellen: Jan Beerentsz Versteeg is de naam.

Bericht door Aat »

Hallo allemaal,

Na heel lang wachten zijn we eindelijk in de gelegenheid geweest de overzichten op de site weer te updaten. Dankzij intensief speurwerk en o.a. hulp uit Canada is het ons gelukt om 3 generaties verder terug te komen in de tijd. Er is nu dan ook een nieuwe stamvader die bovenaan staat in de overzichten: Jan Beerentsz Versteeg.

De vorige stamvader, Eimert Versteeg, bleek niet de naam Versteeg te hebben gehad. Hij en zijn zoon Jan Eimerden gebruikten helemaal geen achternaam, wat vrij gewoon was in die tijd. De naam Versteeg komt de stamboom in bij het huwelijk van Jan Eimerden en Hilletje Versteeg in 1687. Hun kinderen heten dan ook Versteeg. Om de naamlijn terug in de tijd te kunnen volgen hebben we besloten om de formele stamboom (die alleen de mannelijke lijn volgt) nu niet meer te publiceren. We zullen in het vervolg alleen de uitgebreide stamboom publiceren. Dit is een parenteel die ook de vrouwelijke lijn volgt.

De wijzigingen in het nieuwe overzicht zijn enorm. Het was 3 maanden geleden dat we voor het laatst een nieuw overzicht hadden geplaatst. Maar gezien het lopende onderzoek was het niet verantwoord daar al eerder zaken van te publiceren voordat we 100% zekerheid hadden.
De meest in het oogspringende veranderingen zijn:
- In het begin van de stamboom, tot en met nummer 15, is alles nieuw.
- Nr. 19. Doopdatum van Aafje Cornelisse Boere erbij.
- Nr. 24. Kind nr. 4. Hier hadden we in het verleden een huwelijk staan tussen Henricus Versteeg en Maria Houweling. Uit onderzoek is echter gebleken dat het een andere Henricus Versteeg betrof die met haar trouwde. Daarom dit huwelijk, de kinderen die daar uit voorkwamen en alle nazaten uit het overzicht verwijderd (meer dan 100 personen).
Overigens kunnen we deze hele tak wel aansluiten bij 1 van de losse takken waar we momenteel verder onderzoek naar doen, dus alle informatie is zeker niet verloren gegaan.
- nr. 58. Huwelijksdatum en plaats erbij.
- nr. 65. Overlijdensdatum en plaats erbij.
- nr. 386. In de tak van de familie Rijneveld die recentelijk was toegevoegd zijn een aantal correcties en aanvullingen gedaan, met dank aan Henk Rijneveld voor het aanleveren van deze correcties.
- nr. 461. Het 1e doodgeboren kindje is hier nieuw.
- nr. 1104. Huwelijk erbij.
- nr. 1585. Nieuwe vermelding van een pasgeboren kindje.


Door deze nieuwe toevoegingen hebben we ook weer nieuwe uitdagingen erbij gekregen. Er worden nu weer een aantal personen vermeld waar we momenteel nog niet exact van weten wat er met hen gebeurt is. Alle reden dus om daar verder onderzoek naar te doen.

Groeten,
Aat
BUTTON_POST_REPLY