Historische Kalender.

Wat gebeurde er op 21 januari in het verleden?


- 245 jaar geleden, op Zondag 21 januari 1776 werd Lena van Bra geboren in Abbenbroek.
- 192 jaar geleden, op Woensdag 21 januari 1829 werd Maria Versteegt geboren in Lopik.
- 173 jaar geleden, op Vrijdag 21 januari 1848 werd Hendrikus Wilhelmus van Ouwerkerk geboren in Rotterdam.
- 169 jaar geleden, op Woensdag 21 januari 1852 werd Dirk Kapteijn geboren in Nieuwkoop.
- 154 jaar geleden, op Maandag 21 januari 1867 werd Rachel Catriena Versteegt geboren in Woerden.
- 125 jaar geleden, op Dinsdag 21 januari 1896 werd Gerrit Klein geboren in rural Pella, Iowa, Nrd Amerika.
- 241 jaar geleden, op Vrijdag 21 januari 1780 werd Paulus van Bra gedoopt.
- 281 jaar geleden, op Donderdag 21 januari 1740 ging Eimert Jansz Versteeg in Leksmond in ondertrouw met Jannigje Gijsbertsdr.
- 192 jaar geleden, op Woensdag 21 januari 1829 trouwde Arie Versteegt in Vinkeveen met Catharina (hendrina) Hoogeveen.
- 135 jaar geleden, op Donderdag 21 januari 1886 trouwde Crijn van Hazendonk in Benschop met Catharina van der Steegt.
- 133 jaar geleden, op Zaterdag 21 januari 1888 trouwde Cent van der Hoeven in Capelle aan de IJsel met Elisabeth van Briemen.
- 247 jaar geleden, op Vrijdag 21 januari 1774 overleed Arij van der Waal in Simonshaven.
- 148 jaar geleden, op Dinsdag 21 januari 1873 overleed Jan Cornelis Speksnijder in Polsbroek.
- 129 jaar geleden, op Donderdag 21 januari 1892 overleed Izak Bevaart in Heenvliet.

Deze site heb ik opgezet omdat ik wilde bewijzen dat iedereen met de naam Versteegt familie van elkaar is. Hierin zijn we inmiddels naar onze overtuiging geslaagd. Van alle nu levende personen met de naam Versteegt of Ver Steegt weten we hoe ze aan elkaar gerelateerd zijn.  

Dit wordt allemaal inzichtelijk gemaakt op de onderliggende Genealogie pagina's van deze site waarin een uitgebreid overzicht van de stamboom Versteegt wordt gegeven.  Het overzicht begint met onze stamvader Jan Beerentsz Versteeg die omstreeks 1560 geboren werd.
Omdat de naam Versteeg in 1688 door Hilletje Dircksdr Versteeg als familienaam wordt meegegeven aan de kinderen die ze samen met haar man Jan Eimerden kreeg moeten we nu volstaan met het publiceren van alleen de uitgebreide stamboom.  De formele stamboom, die alleen de mannelijke lijn van afstammelingen zou volgen, zou dan een andere stamvader laten zien, namelijk Eimert, de vader van Jan Eimerden. Om dit verschil in overzichten en de verwarring die dat met zich mee zou kunnen brengen te voorkomen hebben we besloten om in het vervolg uitsluitend de uitgebreide stamboom te publiceren. Dit is een zogenaamde parenteel waarin ook de vrouwelijke lijnen worden gevolgd.

Omdat de omvang van het totale overzicht inmiddels al bijna 1 Mb groot is hebben we het bestand in 2 delen gesplitst. In het 1e deel wordt de stamboom Versteegt gevolgd tot in de 2e graad. Dat wil zeggen iedereen die nog Opa of Oma zei tegen iemand met de naam Versteeg(t) is hier in opgenomen. Alle verdere afstammelingen van Jan Beerentsz Versteeg, die dus niet meer de naam Versteeg(t) dragen, staan voor zover ze bekend zijn bij ons in het 2e deel van het overzicht genoemd.  Het 1e deel is ongeveer 700 Kb, het 2e deel ongeveer 300 Kb. Het laden van het overzicht kan dus enige tijd in beslag nemen. 

Bij het raadplegen van de uitgebreide stamboom ziet U aan de linkerkant een namenindex. Hierin zijn alle afstammelingen van Jan Beerentsz opgenomen. Door op een naam in de index te klikken komt U automatisch in het 1e of 2e deel van het overzicht terecht. Door op de namen in het overzicht te klikken kunt U ook automatisch overgaan naar het andere deel van het overzicht.

De overzichten bevatten geen aanvullende teksten per persoon meer (o.a. de letterlijke teksten van de verschillende aktes). De overzichten die ook deze teksten bevatten zijn op verzoek leverbaar.

Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan naar aansluitingen vanuit de losse takken naar onze eigen stamboom.

Hiernaast is op de foto een overzicht te zien van de stamboom zoals ik die eind 2001 had uitgeprint. Het overzicht was op dat moment inmiddels 12 meter lang. Inmiddels is er nog veel meer informatie aan onze stamboom toegevoegd en durf ik het er niet meer op te wagen een overzicht in papieren vorm te vervaardigen.

Hoewel we er van overtuigd zijn dat we de gehele familie Versteegt goed in kaart hebben gebracht weten we ook dat er op onderdelen nog informatie ontbreekt. Vooral van de laatste generaties kan nog de nodige informatie ontbreken. Ik zou daarom willen vragen aan iedereen die nog wat extra informatie heeft over personen die in de stamboom voorkomen, of over personen met de naam Versteegt die nog ontbreken me even te e-mailen op Aat@Versteegt.net, zodat we alles verder kunnen completeren.

Een verklaring over het ontstaan van de naam en hoe vaak de naam in 1947 voorkwam is te vinden in de achtergrondinformatie.

Bij mijn onderzoek kwam ik ook een site tegen waar iets over Kamerik wordt verteld. Hierin worden 2 personen met de naam Versteegt vermeld. Dit zijn Frederik Coenraad Versteegt (geboren 5-2-1879) en zijn zoon Gerrit Versteegt (geboren 15-7-1905).

Een aantal van onze voorouders kwamen uit Vlist en Bonrepas. Zie hier een plattegrond van Vlist van rond 1800.  Ook van Lopik, Bergambacht, Harmelen, Langerak en Willige-Langerak zijn plattegronden van die tijd beschikbaar. Alle kaarten zijn in PDF-formaat dus daar hebt U ook weer de Adobe Acrobat Reader voor nodig.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 24-06-07 .